De Snelle Trappers, sponsored by De Viking Oostduinkerke

maandag, december 24, 2007

Kersttoertocht 23/12/2007

"Trappers in de mist"

Na een vermoeiende zieke nacht schiet ik (Kim) plots wakker... 23 december... Tis vandaag "DE kerstoertocht"! De kaas-en wijnavond van de vorige avond is slecht verteerd. Teveel kaas of teveel wijn (ik zal het maar bij het eerste houden)... Ik voel me zwakjes. Maar de kerstrit mag en zal ik niet missen! Dus spring ik in m'n Viking-paksje en vertrek samen met Griet richting Westende.

In Westende staan de kerstman en een man (vrouw) of tien ons al op te wachten. Alle Pylysers zijn mooi op tijd (nog nooit meegemaakt!) en staan te popelen om te vertrekken. Enkel Els staat er wat eenzaam bij... Ze heeft de "foute" outfit aan... Iedereen heeft z'n trapperstenue aan, maar Els was vergeten dat ze ook zo'n tenuetje heeft...

Met Steve de kerstman beginnen we aan onze tocht in de mist... 6 Snelle Trappers in z'n wiel.. Hij beseft nog niet wat hem te wachten staat... en misschien maar best ook...

De duinen in, draaien en keren, in het zand, tussen de bomen, berg op, berg af.... Sté en Griet maken er "verstoppertje" van... een wij maar zoeken! We maken een paar extra plaatselijke ronden, vragen hulp aan wandelaars... maar Sté en Griet zijn niet te vinden. Na een telefoontje komen ze eindelijk tevoorschijn... Al wandelend van tussen de struiken... Wat ze daar te zoeken hadden, is voor mij nog altijd een vraag?

Aan de bevoorrading krijgen we lekkere soep om ons op te warmen... en een jenever om onze keel te blussen want de soep is echt wel heet. Onze tong is verbrand... Steve hoopt dat hij nu eindelijk wat meer rust zal krijgen, maar dan kent hij de Snelle Trappers nog niet... Die zullen altijd blijven kletsen.

Terug de duinen in... Er wordt al wat minder recht gereden... Tis een vré technisch parcour. Of zou het toch aan die jenevers liggen? Iedereen belandt wel es in het decor. De ene al wat spectaculairder dan de andere... Maar Didier heeft toch de hoofdprijs.. Een koprol met zijn fiets van boven naar beneden.. Je moet het maar durven!

Onderweg krijgen we ook wat materiaalpech... Fietskettingen blokkeren of vliegen er af... maar de grootste pechtvogel is toch de kleine Louis... Z'n derailleur draait in zijn wiel. Z'n fiets is kapot en hij moet helaas terugkeren... Louis, niet getreurd, de kerstman heeft beloofd een nieuwe fiets te brengen!

In Raversijde keren we terug via de super gladde dijk. Els en Sté mogen het aan de lijve ondervinden. Ze gaan samen tegen dek (schoon é schoonzusterliefde..) ter hoogte van het Casino... Een betere plek kunnen ze echt niet kiezen. Heel veel volk, maar jammergenoeg geen schone venten in de buurt om hen recht te helpen ... Ze zetten hun rit dan maar verder met enkele blauwe plekken.

Na 25 km komen we aan... De Octopussys zitten al een goed half uur in de jenever en de gluhwein... Maar ja, je hebt er die fietsen om te drinken... en je hebt er die fietsen om te sporten é! Beide groepen vertellen hun verhaal en komen tot dezelfde conclusie: een supergeslaagde kerstrit!

Octopussys, bedankt voor de mooie toertocht... en Steve, bedankt om ons te begeleiden !!